Sportisti

Додељена признања најуспешнијим спортистима и спортским радницима

Друштво Спорт

Најбољи спортисти са подручја општине Сокобања, који су постигли значајне резултате на такмичењима прошле године, на свечаности одржаној у петак, у општинским просторијама, добили су плакете, захвалнице, дипломе и пехаре. Ова признања уручена су најуспешнијим колективима и појединцима, које је, на основу пристиглих предлога, изабрао Управни одбор Спортског савеза општине.

Награда за животно дело постхумно је припала Миодрагу Илићу, спортском активисти који је значајно допринео развоју спорта у Сокобањи, организујући, поред осталог, општинску стонотениску лигу која се и данас одржава. Плакету и диплому као најистакнутији спортски радник добио је Драган Николић, члан Фудбалског клуба „Требичˮ, а за најуспешнијег спортског стручњака проглашен је Милош Крстић, из Одбојкашког клуба „Озренˮ. Најуспешнији спортски колектив је Клуб малог фудбала „Озренˮ, најбољи спортиста је Стефан Миливојевић из Омладинског кошаркашког клуба „Озренˮ, док је признање за најбољу спортисткињу припало Александри Миленовић, одбојкашици „Озренаˮ.

– Првенствено бих се захвалила Скупштини општини Сокобања, тачније Спортском савезу Сокобања, на указаном поверењу и на признању које су ми доделили. И наравно част ми је што сам чак после 12 година и даље део сокобањског спорта – поручила је Миленовићева, која паралелно са спортском гради и адвокатску каријеру.

Да спорт у Сокобањи иде узлазном путањом констатовао је председник Спортског савеза Александар Фабијан, додајући да су за развој спорта веома значајна издвајања из општинског буџета.

– Имамо заиста добру сарадњу са општином која је ове године повећала издвајање за спорт у износу од милион динара. Имамо успехе које су остварили спортисти из различитих дисциплина. И ми смо се заиста трудили што поштеније да одрадимо свој посао који није био нимало лак и захвалан и да, по свом неком мишљењу, изаберемо најбоље у различитим дисциплинама – поручио је на свечаној додели Фабијан.

Најуспешнија спортисткиња одбојкашица Андријана Миленовић
Драган Николић, најбољи спортски радник
Награда за најуспешнији спортски колектив припала Клубу малог фудбала "Озрен"
Милош Крстић, најуспешнији спортски стручњак
Син Миограда Илића прима очеву награду за животно дело
Најуспешнији у категорији "младе наде"
Награда за најуспешнијег спортисту припала је Стефану Миливојевићу. Признање примила мајка Зденка Миливојевић.
Најуспешнија спортисткиња одбојкашица Андријана Миленовић

Добру сарадњу Савеза и Општине Сокобања потврдио је и први човек сокобањске локалне самоуправе Миодраг Николић.

– Трудимо се да унапредимо првенствено школски спорт. Томе општина доприноси на тај начин што смо ове године увећали буџет за спорт и трудићемо се, и ми и спортски клубови, заједно, да децу одвојимо од телефона, таблет рачунара и да их прикључимо школском спорту како би квалитет живота деце подигли на виши ниво – поручио је председник Сокобање Миодраг Николић.

Да међу младима постоји интересовање за спорт потврдило је то што је чак тринаесторо младих спортиста у оквиру категорије спортске „младе надеˮ добило захвалнице. Међу њима је и ученица петог разреда Ивана Павловић, каратисткиња „Озрен Соко Топаˮ.

– Драго ми је што сам се пласирала на републичко такмичење, желим да прођем даље, да освојим медаљу за свој тим и да се пласирам и на првенство Србије – истакла је ова млада спортисткиња.

Прошлогодишња додела признања спортистима није одржана због тога што је већина спортских такмичења у 2020. години одложена због епидемије корона вируса.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 6 =