Održana akcija „Pitajte svog farmaceuta”

Društvo

U organizaciji Apoteke „Zaječar” danas je u centru Sokobanje ispred apoteke „Sokofarm-Apotekarska ustanova Zaječar” organizovana akcija pod nazivom „Pitajte svog farmaceuta”. Ovo je tradicionalna akcija koja se svake godine organizuje u Zaječaru 21. septembra povodom gradske slave. Ista akcija organizuje se i u Knjaževcu i Boljevcu, a prvi put organizovana je u Sokobanji.

Prema rečima magistra farmacije Nevene Nikolić, upravnice apoteke „Sokofarm” ova akcija, pre svega, ima za cilj da ukaže građanima na to koliko je uloga farmaceuta u zdravstvenom sistemu važna.

‒ Mi smo tu kao i svakog dana da saslušamo pacijenta, učestvujemo u zdravstvenom vaspitanju građana, da damo stručni savet, jer je farmaceut izvor znanja i saveta i može mnogo da doprinese pozitivnom ishodu terapije, promociji zdravlja i prevenciji bolesti. Briga za pacijente je naš osnovni zadatak i oni to nepogrešivo prepoznaju, a mi svakodnevno dobijamo nagradu za naš trud u vidu zadovoljnih građana ‒ istakla je naša sagovornica.

Prostor ispred apoteke bio je prepun, pre svega, starijih građana koji su došli da prekontrolišu svoje zdravlje, odnosno izmere pritisak i nivo šećera u krvi, kao i da porazgovaraju sa farmaceutima o svom zdravstvenm stanju i medikamentima koje koriste. Tokom ove promocije građani su mogli i da se upoznaju sa proizvodima i preparatima Galenske laboratorije Apoteke „Zaječar”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × 3 =