Farmaceut

Одржана акција „Питајте свог фармацеута”

Друштво

У организацији Апотеке „Зајечар” данас је у центру Сокобање испред апотеке „Сокофарм-Апотекарска установа Зајечар” организована акција под називом „Питајте свог фармацеута”. Ово је традиционална акција која се сваке године организује у Зајечару 21. септембра, поводом градске славе, а од прошле године реализује се и у Сокобањи. Иста акција организује се и у Књажевцу и Бољевцу.

Сваки грађанин је данас могао да провери важне здравствене параметре као што је крвни притисак, ниво шећера у крви и однос висине и тежине, ради процене индекса телесне масе. Поред тога, у духу слогана акције „Питајте свог фармацеута”, сви заинтересовани су могли потражити савет за своје здравље, питати оно што их занима у вези са терапијом коју користе и упознати се са галенским и другим производима.

Farmaceut ‒ Акција је изузетно посећена чиме се још једном потврђује чињеница да су грађани свесни важне улоге фармацеута у здравственом систему, да смо ми најдоступнији здравствени радници до чијег се савета и препоруке може доћи без икаквог заказивања и чекања. Довољно је да посете неку од наших апотека у било ком тренутку где их очекује љубазно особље и високообразовани стручњаци спремни да одговоре на било које питање у вези са терапијом, превенцијом болести или за здрав начин живота ‒ рекла је Невена Никодијевић, управница апотеке „Сокофарм”.

Наша саговорница каже да ће Апотеке „Зајечар” наставити са оваквим пројектима и да их очекује врло активна јесен.

‒ При крају је имплементирање два нова саветодавна пројекта који се тичу здравих животних навика као и софтвер који ће помоћи пацијентима у реализацији електронских рецепата што потврђује да Апотека ‘Зајечар’ увек прати новитете у свету информационих технологија и остале актуелности и то све у циљу добробити нашег фокуса, а то је здрав, срећан и задовољан корисник ‒ истакла је Никодијевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 1 =