Farmaceut

Održana akcija „Pitajte svog farmaceuta”

Društvo

U organizaciji Apoteke „Zaječar” danas je u centru Sokobanje ispred apoteke „Sokofarm-Apotekarska ustanova Zaječar” organizovana akcija pod nazivom „Pitajte svog farmaceuta”. Ovo je tradicionalna akcija koja se svake godine organizuje u Zaječaru 21. septembra, povodom gradske slave, a od prošle godine realizuje se i u Sokobanji. Ista akcija organizuje se i u Knjaževcu i Boljevcu.

Svaki građanin je danas mogao da proveri važne zdravstvene parametre kao što je krvni pritisak, nivo šećera u krvi i odnos visine i težine, radi procene indeksa telesne mase. Pored toga, u duhu slogana akcije „Pitajte svog farmaceuta”, svi zainteresovani su mogli potražiti savet za svoje zdravlje, pitati ono što ih zanima u vezi sa terapijom koju koriste i upoznati se sa galenskim i drugim proizvodima.

Farmaceut ‒ Akcija je izuzetno posećena čime se još jednom potvrđuje činjenica da su građani svesni važne uloge farmaceuta u zdravstvenom sistemu, da smo mi najdostupniji zdravstveni radnici do čijeg se saveta i preporuke može doći bez ikakvog zakazivanja i čekanja. Dovoljno je da posete neku od naših apoteka u bilo kom trenutku gde ih očekuje ljubazno osoblje i visokoobrazovani stručnjaci spremni da odgovore na bilo koje pitanje u vezi sa terapijom, prevencijom bolesti ili za zdrav način života ‒ rekla je Nevena Nikodijević, upravnica apoteke „Sokofarm”.

Naša sagovornica kaže da će Apoteke „Zaječar” nastaviti sa ovakvim projektima i da ih očekuje vrlo aktivna jesen.

‒ Pri kraju je implementiranje dva nova savetodavna projekta koji se tiču zdravih životnih navika kao i softver koji će pomoći pacijentima u realizaciji elektronskih recepata što potvrđuje da Apoteka ‘Zaječar’ uvek prati novitete u svetu informacionih tehnologija i ostale aktuelnosti i to sve u cilju dobrobiti našeg fokusa, a to je zdrav, srećan i zadovoljan korisnik ‒ istakla je Nikodijević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × five =