Sektor za vanredne

Јавно-показном вежбом биће обележен Дан сектора за ванредне ситуације и у Сокобањи

Друштво

Министарство унутрашњих послова обележава Дан сектора за ванредне ситуације низом манифестација широм Републике Србије. У недељи посвећеној обележавању Дана Сектора за ванредне ситуације грађани ће имати прилике да се друже са припадницима овог сектора, посматрањем тактичко-техничких зборова, јавно-показних вежби ватрогасно-спасилачких јединица, али и да се едукују о поступању и препорукама у области заштите и спасавања.

У оквиру обележавања овог дана Одељење за ванредне ситуације у Зајечару, спровешће бројне активности у самом граду и општинама које припадају Тимочком региону. Поводом тога у петак, 23. Септембра, у просторијама Средње школе „Бранислав Нушићˮ са почетком у 10 часова биће приказана јавно-показна вежба.

Обележавање Дана сектора за ванредне ситуације, почело је 17. септембра и трајаће до суботе, 24. септембра.

Сектор за ванредне ситуације настоји да изгради, одржи и унапреди способност читаве нације како да превентивно делује на ризике, тако и да одговори на изазове и ублажи последице од различитих катастрофа. Он обједињује све постојеће ресурсе у заштити, спасавању и реаговању у ванредним ситуацијама.

Од 2006. године организована је модерна Служба која поред ватрогасаца-спасилаца у свом саставу има и Управе које се баве превентивном заштитом, управљањем ризицима и цивилном заштитом. Велики труд улаже се у побољшање организације, јачање људских капацитета и снабдевање опремом у циљу подизања безбедности и смањања броја жртава и материјалне штете. Оперативну срж Сектора чине припадници оперативних ватрогасно-спасилачких јединица.

Насловна илустрација преузета са званичног сајта МУП-а 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − 2 =