Додељене дипломе и награде најбољим матурантим

Друштво

Додела диплома и награда најбољим матурантима Средње школе „Бранислав Нушић” одржана је јуче у дворишту зграде сокобањске гимназије. Наставничко веће је за ученика генерације једногласно прогласило Ђорђа Арсића, ученика четвртог разреда Гимназије општег смера, који је током свог школовања постигао изузетне резултате и више пута је своју школу представио на разним такмичењима.

Ова генерација има и троје вуковаца поред Ђорђа Арсића то су Симона Јакшић, такође из одељења Гимназије општег смера и Александра Радичевић из одељења Финанисјки администратор. Награђена јеи Анђела Михајловић ученица четвртог разреда гимназије која је ове школске године освојила друго место на републичком такмичењу из социологије.

− Већ по традицији у јуну месецу школа испраћа своје матуранте, ученике завршног разреда и заједнички се прославља њихов успех. Последње две године, због пандемије све се то одвија у неким измењеним околностима али су ученици ове средње школе као и осталих широм Србије, уз своје наставнике успели да се прилагоде новим условима о чему сведочи и успех на крају њиховог средњошколског школовања. Ја матурантима желим да шта код да изаберу у животу то буде онај њихов прави пут, да дају увек најбоље од себе и да постигну оно што су желели и надам се да ћемо се видети на некима прославама матуре − рекла је између осталог директорка ове образовне установе Ана Милићевић.

Ђорђе Арсић, ученик генерације одржао је поздравни говор у коме се захвалио својим родитељима, професорима и школским другарима.

− Велика ми је част што сам проглашен учеником генерације. Овај успех не бих остварио да није било пре свега родитеља, професора, другова од којих сам стално добијао подршку. Својој генерацији жели пуно среће у изазовима који нас очекују − рекао је најбољи овогодишњи матурант.

Најбољи ученици награђени су књигама и бесплатним улазницама за Аква парк „Подина”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 1 =