Održan novogodišnji humanitarni koncert dečjeg hora „Sokolići”

Društvo

Deveti novogodišnji koncert dečjeg hora „Sokolići” održan je juče pred prepunom salom bioskopa „Moravica”. Koncert je već po tradiciji humanitarnog karaktera, tako da su i ovog puta Sokobanjčani donošenjem poklona odnosno novogodišnjih paketića, usrećili najmlađe čiji su roditelji korisnici socijalne pomoći. Glavni organizator je dečji hor „Sokolići” u saradnji sa Kulturnim centrom Sokobanja, Crvenim Krstom i Centrom za socijalni rad a pod pokroviteljstvom opštine Sokobanja.

Milica Božić Antić, dirigent dečjeg hora Sokolići ističe da je ove godine novogodišnji koncert bio mnogo bogatiji nego prethodnih godina i da je prvi put održan u bioskopu „Moravica”.

− Naš tradicionalni koncert ove godine je imao pojačanje u vidu dečjih glasova a to su članovi hora Osnovne škole „Mitropolit Mihailo” i hora Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević” Aleksinac izdvojenog odeljenja u Sokobanji. Repertoar pesama koji izvode Sokolići je bogat i raznolik od starogradskih i tradicionalnih pesama , preko dečjih, zabavnih, stranih do pesama iz poznatih Diznijevih crtanih filmova − rekla je Božić Antić.

Inače raspevani i razdragani „Sokolići” 31. decembra u dvorištu male škole svojom pesmom otvoriće i „Novogodišnju čaroliju”.

Nakon koncerta Kulturni centar Sokobanja poklonio je mališanima predstavu „Zečicina novogodišnja zavrzlama”.

− Deca su uživala u predstavi. Ovogodišnji humanitarni koncert okupio je sve humane ljude i decu. Sakupljen je veliki broj paketića koji će uz pomoć Crvenog krsta Sokobanje i Centra za socijalni rad naći svoj put i biti podeljeni deci korisnika socijalne pomoći − rekla je Daliborka Stevanović direktorka Kulturnog centra Sokobanja.

Kako je protekao novogodišnji program u sokobanjskom bioskopu „Moravica”, možete pogledati i u video prilozima na našem (You tube) kanalu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − nine =