Одржан новогодишњи хуманитарни концерт дечјег хора „Соколићи”

Друштво

Девети новогодишњи концерт дечјег хора „Соколићи” одржан је јуче пред препуном салом биоскопа „Моравица”. Концерт је већ по традицији хуманитарног карактера, тако да су и овог пута Сокобањчани доношењем поклона односно новогодишњих пакетића, усрећили најмлађе чији су родитељи корисници социјалне помоћи. Главни организатор је дечји хор „Соколићи” у сарадњи са Културним центром Сокобања, Црвеним Крстом и Центром за социјални рад а под покровитељством општине Сокобања.

Милица Божић Антић, диригент дечјег хора Соколићи истиче да је ове године новогодишњи концерт био много богатији него претходних година и да је први пут одржан у биоскопу „Моравица”.

− Наш традиционални концерт ове године је имао појачање у виду дечјих гласова а то су чланови хора Основне школе „Митрополит Михаило” и хора Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић” Алексинац издвојеног одељења у Сокобањи. Репертоар песама који изводе Соколићи је богат и разнолик од староградских и традиционалних песама , преко дечјих, забавних, страних до песама из познатих Дизнијевих цртаних филмова − рекла је Божић Антић.

Иначе распевани и раздрагани „Соколићи” 31. децембра у дворишту мале школе својом песмом отвориће и „Новогодишњу чаролију”.

Након концерта Културни центар Сокобања поклонио је малишанима представу „Зечицина новогодишња заврзлама”.

− Деца су уживала у представи. Овогодишњи хуманитарни концерт окупио је све хумане људе и децу. Сакупљен је велики број пакетића који ће уз помоћ Црвеног крста Сокобање и Центра за социјални рад наћи свој пут и бити подељени деци корисника социјалне помоћи − рекла је Далиборка Стевановић директорка Културног центра Сокобања.

Како је протекао новогодишњи програм у сокобањском биоскопу „Моравица”, можете погледати и у видео прилозима на нашем (You tube) каналу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + 14 =