Планинарски камп у Трубаревцу окупио основце из неколико српских градова

Друштво

Планинарски клуб „Озрен”, у сарадњи са планинарско-спортским клубом „Спартак” из Суботице, први пут је организовао планинарски камп за децу у сокобањском селу Трубаревац, у дворишту сеоске основне школе. Камп је почео 28. јуна, а завршава се данас.

Током шестодневног камповања двадесет троје деце, узраста од 8 до 14 година, имало је прилику да борави и спава у природи. Српско-руски хуманитарни центар помогао је у реализацији кампа изнајмљивањем шатора, кревета, ћебади и јастука.

‒ Овде имамо децу из Суботице, Бора, Мајданпека, Крагујевца, Новог Сада ‒ каже председник ПК „Озрен” Дејан Стојадиновић.

‒ Циљ нам је да деци приближимо љубав према природи, боравку у њој, као и да код њих развијемо еколошку свест. У томе нам помажу препадници Војске Србије који су 24 сата са нама ‒ додаје Стојадиновић.

Бобан Марјановић, поручник регате и референт за цивилну војну сарадњу у команди за развој Тимочке бригаде, каже да је улога војске у овом пројекту обука деце за сналажење у природи, коришћење карте за оријентацију, упознавање азимута и још много тога.

Цео пројекат подржала је Општина Сокобања, Месна заједница Трубаревац, Туристичка организација Сокобање, Војска Републике Србије, Српско Руски хуманитарни центар и народна посланица Драгана Костић. 

Фото: Кристијан Ђорђевић 

1 (1 of 1)
dragana kostic i boban marjanovic
8 (1 of 1)
2 (1 of 1)
15 (1 of 1)
Aperture: 4.5
Camera: NIKON D7000
Iso: 400
Orientation: 1

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 14 =