Обележено 75 година од победе над фашизмом

Друштво

Борачка организација, СУБНОР Сокобања, у суботу је обележила 75 година од победе над фашизмом. Тим поводом, положени су венци испред споменика жртвама у Другом светском рату, преко пута „Озрен-баште“. Венце су положили представници Организације резерних војних старешина, локалне самоуправе, СУБНОР-а Сокобања и ОО СПС у Сокобањи.

Aperture: 4
Camera: NIKON D7000
Iso: 200
Orientation: 1

Председник СУБНОР-а Сокобања др Славољуб Јовановић сезахвалио присутнима што су својим присуством одали почаст жртвама и подсетио на догађаје из тог периода правећи паралелу са данашњим дешавањима, ситуацијoм са Косовом, као и борбу са корона вирусом.

˗ Ми смо опростили тадашњим непријатељима, Италији, Немачкој, Јапану, али нисмо заборавили и управо се обележавањем оваквих датума,све оно што нам се догодило у тим ратним страхотама, чува од заборава ˗ рекао је др Јовановић.

Представници ОО СПС у Сокобањи су и овог пута одали почаст жртвама својим присуством и полагањем венаца.

˗ Дошли смо да се поклонимо сенима наших предака који су дали своје животе за  слободу овог народа и свих нас који смо ту и на част и понос потомака ˗ рекла је Снежана Радовановић, председница ОО СПС у Сокобањи.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + 5 =