Obeleženo 75 godina od pobede nad fašizmom

Društvo

Boračka organizacija, SUBNOR Sokobanja, u subotu je obeležila 75 godina od pobede nad fašizmom. Tim povodom, položeni su venci ispred spomenika žrtvama u Drugom svetskom ratu, preko puta „Ozren-bašte“. Vence su položili predstavnici Organizacije rezernih vojnih starešina, lokalne samouprave, SUBNOR-a Sokobanja i OO SPS u Sokobanji.

Aperture: 4
Camera: NIKON D7000
Iso: 200
Orientation: 1

Predsednik SUBNOR-a Sokobanja dr Slavoljub Jovanović sezahvalio prisutnima što su svojim prisustvom odali počast žrtvama i podsetio na događaje iz tog perioda praveći paralelu sa današnjim dešavanjima, situacijom sa Kosovom, kao i borbu sa korona virusom.

˗ Mi smo oprostili tadašnjim neprijateljima, Italiji, Nemačkoj, Japanu, ali nismo zaboravili i upravo se obeležavanjem ovakvih datuma,sve ono što nam se dogodilo u tim ratnim strahotama, čuva od zaborava ˗ rekao je dr Jovanović.

Predstavnici OO SPS u Sokobanji su i ovog puta odali počast žrtvama svojim prisustvom i polaganjem venaca.

˗ Došli smo da se poklonimo senima naših predaka koji su dali svoje živote za  slobodu ovog naroda i svih nas koji smo tu i na čast i ponos potomaka ˗ rekla je Snežana Radovanović, predsednica OO SPS u Sokobanji.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

10 + 17 =