Обележено 60 година постојања и успешног рада Регионалне привредне коморе Зајечар

Друштво Економија

У хотелу Сунце, одржана је пета седница Регионалне привредне коморе Зајечар. Ово је уједно и јубилеј, тачније, 60 година постојања и успешног рада.

Према речима Дејана Тошића, директора Регионалне привредне коморе Зајечар, ових 60 година рада представљају велики јубилеј у који је уложено много труда и рада. Заједничким трудом свих колега и колегиница из коморе успели смо да комору учинимо препознатљивом, и да увек будемо при руци нашим привредницима.

− Шездесет година јесте велики јубилеј. Огроман рад стоји иза нас. Огроман број људи се променио. Тако да,на пример, у неким годинама осамдесетих било је 73. запошљених у комори Зајечар, а сад нас има тренутно шесторо. Коморски систем и сам тај сервис привреде који ми обављамо за наше привреднике, по мени, је подељен у нека 3 раздобља. То је период од 2013. године, када је био период обавезног чланства, затим од 2013. до 2017. године, када је за коморски систем уопште у Србији а тако самим тим и за Зајечар, било изузетно тешко, када се радило по принципу добровољности. Сама реч, добровољно је тешко, уопште пословати у таквом систему, али смо ми успели да задржимо рад коморе, да опстанемо и да задржимо наш број радника. И последњи период, по мени и најбитнији, је од 2017. године кад постајемо једна моћна институција – привредна комора Србије и где улазимо у јединствен коморски систем − рекао је Дејан Тошић, директор РПК Зајечар.

Свечаној седници парламента РПК Зајечар, присуствовали су др Миодраг Николић, председник општине Сокобања и Оливера Денић, шеф кабинета председника општине Сокобања. Др Миодраг Николић је поздравио све присутне и обратио им се истичући значај рада привредне коморе на нивоу региона и републике. Изразио је и задовољство што је комора одлучила да овај скуп одржи у Сокобањи, у хотелу Сунце,који је својим радом и залагањем покренуо једну од главних привредних грана у Сокобањи. Овом приликом истакао је и значај сарадње општине Сокобања са Регионалном привредном комором.

− Дугогодишња сарадња са Регионалном привредном комором је на изузетно високом нивоу. У много ствари су нам помогли, што као консултанти, што у довођењу инвеститора, што у доношењу одлука у комуникацији са привредницима. Помогли су нам, на који начин ми да комуницирамо са привредом, да их укључимо у доношење како наших локалних одлука тако и кроз регионалну Привредну комору, да проблеме наших малих привредника и већих инвеститора који са стране долазе у Сокобању, како неке од одлука да имплементирамо у законе на републичком нивоу, што по мени јесте један од основних циљева и задатака Регионалне привредне коморе − рекао је др Миодраг Николић, председник општине Сокобања.

Током седнице подељена су и признања. Међу награђенима био је и Небојша Станојевић, власник предузећа за прераду лековитог биља „Адонис” из Сокобање. Он је истакао значај сарадње са комором у свом дугогодишњем раду, који се огледају кроз савете, пружање информација и помоћи у пословању.

− Много ми је помогла Привредна комора и запослени у комори. Фирма постоји 32 године и успешно послује, а са комором имамо сарадњу од самог почетка. Увек добијамо информације и веома смо захвални на томе, да добијемо све информације и податке, малтене савете, како да радимо и како да спроводимо наше пословање у оквиру законских регулатива − каже Небојша Станојевић, власник фирме „Адонис”.

Јучерашњој свечаној седници Регионалне привредне коморе Зајечарског и Борског округа присуствовали су и руководиоци компаније „Зиjин”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + eight =