Изводе се радови на реконструкцији канализационе мреже у улици Гаврила Принципа

Друштво

Јавно комунално предузеће „Напредак” тренутно изводи радове на реконструкцији канализационе мреже у улици Гаврила Принципа. У питању је реконструкција у дужини од 217 метара, а према речима Ане Вељковић, директорке комуналног предузећа, ово је једна од тежих улица из разлога зато што је веома тесна и има нагиб, тако да радови спорије трају.

− Радимо реконструкцију канализационе мреже у дужини од 217 метара. Отприлике је урађено неких 150 метара. Морам да кажем да је ово једна од тежих улица за реконструкцију из разлога зато што је веома тесна и због нагиба. Ми споро напредујемо са радовима, јер гледамо да по завршетку једне етапе извеземо земљу, камење и остали материјал, како би људима омогућили пролаз. Такође, с обзиром да постоје радови у улици Његошевој куда наши камиони не могу да прођу како би извезли смеће, ми смо поставили један велики контејнер, али ћемо поставити још један како би грађани могли ту да извезу своје смеће. Наравно могу да се обрате и нашим радницима који ће им изаћи у сусрет. Свакако обратите нам се за све што вам је потребно. Излазимо у сусрет свим нашим грађанима − рекла је Вељковић.

Ове реконструкције су од великог значаја за водоснабдевање Сокобање.

− Пре свега у овој улици мислим да су грађани препознали значај изградње канализационе мреже, јер су многи од њих имали доста проблема. Такође где год смо радили реконструкцију водоводне мреже примећен је и бољи притисак и свакако да су мањи губитци на мрежи, што је врло значајно у условима оскудности изворишта, као и проблема које имамо са водоснабдевањем у Сокобањи деценијама − додала је Вељковић.

Након завршетка радова у Гаврила Принципа наставиће се и радови на програму реконструкције водоводне мреже, прва фаза радова у Омладинској улици, у дужини од 180 метара, која подразумева полагање водоводне цеви, а наредне године се очекује и уградња прикључака.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − sixteen =