Sokobanja

У општини Сокобања регистроване четири особе оболеле од короне

Друштво Здравље

Након скоро два месеца без иједног случаја заразе ковидом-19, на територији општине Сокобања, тренутно има четири новооболела лабораторијски потврђена случаја заразе овим вирусом . Први позитиван пацијент, након дужег временског периода, регистрован је прошлог четвртка односно 22.октобра у Специјалној болници „Сокобања“ . Прекјуче, 28.октобра овај вирус је потврђен код још три особе са територије наше општине.

Од понедељка се видно повећао и број јављања пацијената са повишеном телесном температуром, као и оних који су били у контакту са мештанима који су позитивни на ковид-19. Од почетка октобра месеца до данашњег дана тестирано је око 130 мештана.

На основу ових података можемо закључити да се епидемиолошка ситуација на територији наше општине погоршава, али да за сада није алармантна. Оно што је врло битно је да морамо схватити да је свако од нас одговоран и да се морамо придржавати основних мера заштите, попут ношења заштитних маски, избегавања великих окупљања и држања прописане дистанце јер се за сада једино на тај начин може спречити ширење заразе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 5 =