Обележен „Дан устанкаˮ у Другом светском рату

Друштво

СУБНОР Сокобања уз подршку општине Сокобања обележио је Дан устанка у другом светском рату полагањем венаца код спомен обележја, преко пута Озрен баште. Поред представника локалне самоуправе и Драгане Костић, народног посланика, венце су положили и чланови делегација из Кладова, Бора, Зајечара и Бољевца.

Orientation: 1

Полагању венаца присуствовао је и Драгољуб Аризановић, носилац Партизанске спомениице и једини живи борац.

‒ Ми смо обележавали 7. јули, Дан устанка, на данашњи дан. Разлог томе је чињеница да је у недељу Свети Јован Биљобер, манифестација која захтева велику организацију, а други разлог је што је на данашњи дан 23. дивизија проглашена ударном. Драго ми је што се велики број грађана одазвао позиву и присуствовао полагању венаца, пре свега Републички одбор СУБНОРА. Посебно би се захвалио локалној самоуправи на подршци као и свим представницима делегација које су данас овде ‒ каже др Славољуб Јовановић, председник СУБНОР Сокобања.

Након полагања венаца представници Републичког одбора СУБНОРА уручили су „Медаљу борцаˮ др Славољубу Јовановићу као председнику СУБНОРА у Сокобањи, Андрији Маркишићу, унуку ратног хероја Алексе Маркишића и објекту „Вила Милкаˮ за допринос СУБНОРУ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × one =