Радови на реконструкцији државних путева који пролазе кроз Сокобању су за добробит свих нас

Друштво

Крајем августа почели су радови на реконструкцији државних путева који пролазе кроз центар Сокобање – од уласка у Сокобању са западне стране до каменог моста у Блендији и од зграде Општине Сокобања ка Специјалној болници „Озрен”. Радове изводе ЈП „Зеленило” и ЈКП „Напредак” у координацији са „Путевима Србије”.

У изјави за наш портал председник општине Сокобања је рекао да разуме да се због радова грађани сусрећу са нелагодностима, истакавши да се радови врше за добробит свих и захвалио мештанима за разумевање и сарадњу.

− У договору са привредницима и домаћинствима из улица Светог Саве и Хајдук Вељка, чекали смо да се интензитет туристичке сезоне смањи, али нисмо смели предуго да одлажемо почетак радова због услова за њихово извођење − рекао је Николић.

Председник је истакао да су реконструкцији наведених путева приступили озбиљно и домаћински водећи рачуна и о оптимизацији водовода и канализације у овим улицама.

− Имали смо део атмосферске канализације која је била уређена дуж Хајдук Вељкове улице од  Дидићеве чесме до зграде Општине, међутим она никада није пуштена у функцију из разлога што није имала свој наставак ка паркингу код некадашњег Ауто-мото друштва, тако да је најпре та канализација урађена захваљујући стварно великом залагању и ЈП „Зеленило” и ЈКП „Напредак” чијим радницима одајем признање − рекао је Николић.

Радници ЈП „Зеленило” претходних дана радили су и по 21 сат дневно да би спречили загушење саобраћаја јер туристичка сезона у Сокобањи још увек траје. Николић се посебно захвалио радницима ЈП „Зеленило” и ЈКП „Напредак”, који ће према његовим речима ити посебно награђени.

− Свестан сам и стања са ископинама и гужви на коловозима, али овим великим подухватом допринеће се угледу и развоју наше Сокобање. Још једном, молим грађане за стрпљење, разумевање и сарадњу, јер ово што радимо – радимо за будућност и добробит Сокобање на дуже стазе − истакао је председник Николић.

1 thoughts on “Радови на реконструкцији државних путева који пролазе кроз Сокобању су за добробит свих нас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × five =