Одржана радионица у оквиру пројекта „Балнеолошки туризам-будућност здравља”

Друштво

Радионица у оквиру пројекта „Балнеолошки туризам-будућност здравља” у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Бугарска, одржана је јуче у банкет сали хотела „Моравицаˮ.

Према речима Боре Вулића, пројект менаџера за општину Сокобања, на овој радионици је разрађена радна верзија стратегије развоја бањског туризма општине Сапарева бања и Сокобања, које су пратнери у прекограничној сарадњи.

‒ Стручњаци из Бугарске су направили радну верзију која је по мени врло добра и пријатно сам изненађен. Трудићемо се да сардња ове две бање постане трајна тако што ћемо развијати нове пројекте, на основу којих ћемо добијати средства од донатора, посебно Европске Уније као и средства из Србије и Бугарске ‒ истиче Вулић.

Главни циљ пројекта „Балнеолошки туризам-будућност здравља” у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Бугарска је повећање туристичке атрактивности Сокобање и Сапареве Бање. Да подсетимо, у оквиру овог пројекта тренутно се врши реконструкција паркова у обе бање. Реализација поменутог програма и размена искуства резултираће дугорочном сарадњом ове две прекограничне туристичке дестинације и израдом заједничке Стратегије развоја у будућем периоду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 − 1 =