Obeležen „Dan ustankaˮ u Drugom svetskom ratu

Društvo

SUBNOR Sokobanja uz podršku opštine Sokobanja obeležio je Dan ustanka u drugom svetskom ratu polaganjem venaca kod spomen obeležja, preko puta Ozren bašte. Pored predstavnika lokalne samouprave i Dragane Kostić, narodnog poslanika, vence su položili i članovi delegacija iz Kladova, Bora, Zaječara i Boljevca.

Orientation: 1

Polaganju venaca prisustvovao je i Dragoljub Arizanović, nosilac Partizanske spomeniice i jedini živi borac.

‒ Mi smo obeležavali 7. juli, Dan ustanka, na današnji dan. Razlog tome je činjenica da je u nedelju Sveti Jovan Biljober, manifestacija koja zahteva veliku organizaciju, a drugi razlog je što je na današnji dan 23. divizija proglašena udarnom. Drago mi je što se veliki broj građana odazvao pozivu i prisustvovao polaganju venaca, pre svega Republički odbor SUBNORA. Posebno bi se zahvalio lokalnoj samoupravi na podršci kao i svim predstavnicima delegacija koje su danas ovde ‒ kaže dr Slavoljub Jovanović, predsednik SUBNOR Sokobanja.

Nakon polaganja venaca predstavnici Republičkog odbora SUBNORA uručili su „Medalju borcaˮ dr Slavoljubu Jovanoviću kao predsedniku SUBNORA u Sokobanji, Andriji Markišiću, unuku ratnog heroja Alekse Markišića i objektu „Vila Milkaˮ za doprinos SUBNORU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen + twenty =