Обележен Дан победе над фашизмом

Друштво

Борачка организација СУБНОР Сокобања, представници локалне самоуправе и општинских одбора политичких партија у недељу су обележили обележили 76 година од победе над фашизмом. Тим поводом, положени су венци испред споменика жртвама у Другом светском рату, преко пута „Озрен-баште”.

− Ово је дан спасења и велики дан за читаво човечанство, зато га и обележавамо и покушавамо да га на тај начин отргнемо од заборава. Хтео бих да кажем нешто што можда није познато. СУБНОР као организација,постоји много година. Ми смо покушали да ту организацију усагласимо са временом и реорганизујемо је. Тако да је Савез удружења бораца народноослободилачког рата променио назив и од тада поред Другог светског рата обухвата и све остале ослободилачке ратове, Балканске, Први светски рат и НАТО бомбардовање – каже председник СУБНОР-а Сокобања Славољуб Јовановић.

 DSC2460
 DSC2449
 DSC2457
 DSC2454
 DSC2451
Aperture: 4
Camera: NIKON D7000
Iso: 100
Orientation: 1

Јовановић додаје да ће СУБНОР ове године обележити и јубиларних 80 година од подизања устанка 1941.године. Влада републике Србије финансираће низ манифестација којим ће бити обележен овај значајан датум у историји. Обележавање ће почети 26. јуна у Нишу на Бубњу,стратишту где је стрељано преко 12.000 жене, деце и мушкараца а завршиће се 7. јула централном прославом у Белој Цркви.

− СУБНОР на овај начин заједно са Владом Републике Србије,покушава да покаже јединство, слогу али и решеност да одлучно кажемо не сваком фалсификовању историје,прекрајању граница и нарушавању српског националног индентитета − истакао је Јовановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − five =