У Сокобањи одржано 2. коло Трекинг лиге Србије

Друштво Туризам

У организацији Планинарског клуба „Озрен” протекле суботе у Сокобањи је одржано 2. коло Трекинг лиге Србије. Старт и циљ ове планинарско спортске манифестације био је на излетишту Борићи. Учествовало је преко 250 такмичара из читаве Србије, а још стотинак учесника, који се нису такмичили, али су зато по лепом времену рекреативно обишли предивна излетишта, видиковце и врхове на планинама Озрен и Девици.

Илија Кнежевић, члан ПК „Озрен” каже да су ове године стазе промењене и модернизоване а као и обично такмичари су могли да се одлуче за једну од три понуђених стаза. Мала стаза – дужина 14,6 км, успон 869 м, временски лимит 5 сати. Средња стаза – дужина 27,0 км, успон 1239 временски лимит седам сати. Велика стаза – дужина 36,0 км, успон 1835 временски лимит – 9 сати. Према пропозицијама такмичења мери се време у оквиру кога се пролазе контролне тачке а ове године су оне биле постављене код: Споменика природе Рипаљке, Јовановог камена, Шиљегаришта, Лесковика, Власине, Оштре Чуке, Кошавских ливада, Баруџије и предела око Сокограда.

Међу такмичарима је било више од десет учесника из Сокобање а сам организатор је веома задовољан како је манифестација протекла. Ово је друго коло, прво је било одржано у Суботици а наредно ће бити на Јастребцу. Има седам кола и осмо је државно првенство.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 4 =