Сокобањски одборници болници на Озрену донирали двоја колица за тешко покретне пацијенте

Друштво Здравље

На иницијативу одборника Српске напредне странке Драгана Николића, сокобањски одборници су у претходном периоду скупили новац и Специјалној болници „Озрен” донирали једна инвалидска колица и једна тоалетна колица за слабопокретне и особе са инвалидитетом.

− На једној од седница СО Сокобања одборници су прихватили мој предлог да део дневница одвојимо да би помогли Специјалној болници „Озрен” у набавци колица за болеснике. Одазвали су се сви одборници, а највише новчаних средстава за куповину колица издвојио је одборник СНС Зоран Милановић. Специјална болница „Озрен” је поред Специјалне болнице „Сокобања” носилац здравства и здравственог туризма, а и сви мештани се лече тамо, тако да је ова здравствена установа са изузетним медицинским кадром, заслужила ову донацију а и још њих убудуће − рекао је Николић.

Снежана Радовановић одборница СПС у СО Сокобања, истиче да јој је драго што су се одазвали сви одборници и на тај начин учинили једно хумано дело како за пацијенте тако и за саму болницу.

− У овој хуманитарној акцији учествовали смо сви и позивам одборнике али и све грађане да и у наредном периоду учествујемо у донацији хидраулике овој болници, која је неопходна за теже, непокретне пацијенте. Међу тим пацијентима су и наши рођаци и пријатељи и мислим да требамо у том смислу да покренемо још једну акцију и надам се успешно је окончамо као и ову − рекла је Радовановић.

Гордана Антонијевић в.д. директора Специјалне болнице Озрен „Сокобања” каже да су овој здравственој установи била веома потребна тоалетна колица за слабопокретне и особе са инвалидитетом.

− То је нама веома потребно с обзиром да се у болници лече пацијенти који су у веома тешком стању, непокретни. Ми имамо таква колица која су прилично стара и дуго коришћена тако да нам је ова донација веома битна и овом приликом бих се захвалила одборницима Општине Сокобања који су својим средствима купили двоја колица, јер су заиста направили једно хумано дело − истакла је Антонијевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + 20 =