Новогодишњи турнир Карате клуба ,,Озрен Сокотоп”

Друштво Спорт

Карате клуб „Озрен Сокотоп” своју изузетно успешну спортску годину, завршио је Новогодишњим клубским карате турниром који је одржан 30 децембра.

Овај традиционални турнир сокобањског карате клуба одржава се већ две деценије крајем сваке године и врло је специфичан по томе што чланови тада изведу кате, боље него на званичним, међународним такмичењима, јер су им публика родитељи, и у томе је чар овог турнира, сазнајемо од Иване Занфировић тренера и генералне секретарке клуба.

− Резултат је овде најмање битан, битно је дружење у оквиру фантастичне атмосфере којом овај турнир може да се похвали сваке године. Овога пута радили смо само такмичење у катама, односно почетничке групе надметале су се у карате техници, а такмичари са вишегодишњим  искуством у катама − рекла је Занфировић.

На почетку турнира, такмичарима се обратио дугогодишњи карате судија из Сокобање, професор Раде Лукић, а такмичење је пратио већи број родитеља, пријатеља и сарадника клуба.

Карате клуб ,,Озрен Сокотоп” је спортски колектив са дугом традицијом. Такве клубове карактерише фамилијарна атмосфера унутар колектива. Ипак, оно што не виђамо често у спортским клубовима, а чиме се сокобањски карате клуб може похвалити јесте чланство целе једне породице. Раме уз раме са децом стали су мама и тата. Породица Ристић такмичи се у пуном саставу.

− Деца имају пет и шест година. Мама је кренула са њима да тренира, тата се касније прикључио. Они су иначе и наши стари каратисти, тренирали су пре 15 до 20 година и имају своје појасеве, зелени и плави и ето, присетили су се карате вештине и такмичили су се са својом децом што је феноменално. Мени је жао што немамо више таквих примера не само у каратеу, него уопште у спорту, сокобањском и уопште српском спорту, да се та ,,старија популација” која је некад тренирала укључи и тренира поново, да се бави здравим животом. − истакла је Ивана Занфировић.

Сада на крају такмичарске сезоне, када спортски клубови сумирају резултате ,,Озрен Сокотоп” има чиме да се похвали. Велики је број признања како са државних, званичних такмичења, тако и са клубских и међународних. Посебно се истакла Ивана Павловић, која је након великог успеха на државном, постигла изванредан успех и на такмичењу у иностранству, у Словенији.

− Драго ми је што сам позвана на такмичење као чланица репрезентације уже Србије и драго ми је што сам постигла велики успех, четврто место од нас двадесет у категорији. Радила сам са девојчицама из иностранства и поносна сам на свој успех. Наставићу тако и даље − каже ова млада талентована спортисткиња.

Након успешне сезоне следи веома кратка пауза због новогодишњих и божићних празника, а онда ће према речима генералне секретарке, Иване Занфировић, клуб наставити ,,пуном паром”, јер у зависности од календара такмичења, већ у другој половини фебруара крећу прва такмичарска надметања. Полагање за ученичка звања планирано је за крај јануара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × five =