Успеси сокобањских средњошколаца

Друштво

Свечана додела диплома и награда најбољим матурантима Средње школе „Бранислав Нушић” биће одржана 15. јуна у дворишту школе. Уколико пада киша, наћи ће се неки други простор, о чему ће јавност бити благовремено обавештена, сазнајемо од Ане Милићевић директорке ове образовне установе.

− Ових дана је последњи део матурског испита и завршног испита за ученике који су завршни разред школовања, након тога следи награда најбољима. Ми ћемо и ове године доделити признање ученик генерације и спортиста генерације, Вукове дипломе и награде ученицима који су својем залагањем током школовања остварили резултате − рекла је Милићевић.

Иначе претходна школска године је била успешна за ову образовну установу. Ученици сокобањске средње школе су заједничким радом са својим професорима остварили бројне резултате.

− Посебно су нас обрадовали и поносни смо на пласмане ученика на републичким такмичењима која захтевају претходне квалификације и веома су значајна и за нас као школу. Битно је нагласити да и само учешће односно долазак до тих такмичења представља велики успех а нарочито кад се узме у обзир да су сви они на тим такмичењима остварили висок пласман. Такмичења која бих истакла је пре свих једно спортско у стоном тенису затим смо имали учешће на Књижевној олимпијади, као и републичка такмичења из енглеског језика, биологија и историје као и Националне еколошке олимпијаде. Пре пар дана смо добили лепе вести о највећем успеху ове школске године а то је прво место на Ревији кратког ђачког филма „Филмић” у Новом Саду где су наше ученице филмом о Сокобањи освојиле прву награду и биле најбоље међу својим вршњацима − рекла је Милићевић.

Поред наведених такмичења било је доста манифестација које су организовале друге школе и институције а на којима су учествовали ученици СШ „Бранислав Нушић” и свуда са поносом представили себе, школу и наше место.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − 5 =