Николић најавио: За неколико година крстарење Бованским језером

Друштво

Сокобању наредних година очекују значајне инвестиције када је реч о уређењу овог бањског места и садржајима који ће повећати туристичку понуду лепотице подно Озрена. Радиће се центар града, плаже на Бованском језеру, а неке инвестиције биће окренуте и развоју спортског туризма. Један од значајнијих пројеката је изградња постројења за прераду отпадних вода.

Све ове инвестиције најавио је председник општине Миодраг Николић, на конференцији одржаној у склопу представљања туристичке понуде групи новинара који су овог викенда боравили у Сокобањи. Николић је истакао да ће реализацији тих идеја допринети и нови хотели чија је градња најављена.

– Оно по чему је Сокобања позната је наша клима, ваздух и вода. То је све оно што нам је Бог дао, чиме се првенствено бавимо, а то је здравствени туризам. Сада смо то подигли ниво више и искористили у неке друге сврхе. У наредном периоду ћемо се окренути и спортском туризму, радимо на обезбеђивању инфраструктуре да би могли тиме да се бавимо – навео је Николић.

Први човек Сокобање рекао је да се управо ради пројектна документација за реконструкцију целог центра града. Шеталишна зона ће, према његовим речима бити проширена са доста зеленила. Мештани и туристи имаће у понуди и плаже на Бованском језеру где је Николић најавио нове садржаје.

– Радимо на уређењу Бованског језера. У тај пројекат смо ушли са Европском унијом, уредићемо обалу која се налази са сокобањске стране, купићемо два туристичка бродића за крстарење Бованским језером од Алексинца до Сокобање у два правца. И оно што крећемо ево већ годинама коначно смо дошли до реализације и поносим се тиме, од августа креће изградња постројења за прераду отпадних вода тако да ћемо и тиме само радити још више на унапређењу заштите животне средине и сачувати оно што нам је Бог дао – рекао је Николић.

 

 

Најављена и комплетна реконструкција и проширење шеталишта; Фото: Кристијан Ђорђевић

Он је додао да ће у остала три насеља бити изграђена недостајућа канализациона мрежа и колектор кроз целу Сокобању. Поред постојећег великог броја излетишта градиће се нова како би се, како је навео, искористили сви потенцијали. Он је похвалио и власника хотела Зелени град и Натали спа, као зачетника хотелијерства у Сокобањи. Овај инвеститор изградиће још један хотел са пет звездица што ће, по Николићевим речима, створити услове за реализацију неких идеја за даљи развој туризма.

Текст: Кристијан Ђорђевић; Јелена Радовановић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 2 =