zgrada opstine

Нове мере поводом уведеног ванредног стања

Друштво

Поводом новонастале ситуације са вирусом Ковид-19 и увођењем ванредног стања на територији Републике Србије, Штаб за ванредне ситуације општине Сокобања донео је следећи закључак:

Формира се оперативни тим у следећем саставу: др Славиша Антонијевић, вођа тима и др Весна Милановић и др Михајло Јовановић, као чланови тима чији ће задатак бити праћење развоја ситуације ширења вируса на територији општине Сокобања, као и давање смерница и препорука у вези са сузбијањем ширења вируса.

Ограничава се радно време угоститељских објеката на територији општине Сокобања на период од 8 до 20 часова.

Наређује се прекид радa у свим јавним установама чији је оснивач Општина Сокобања са увођењем дежурстава по сопственим плановима и то у Народној библиотеци „Стеван Сремац”, ПУ „Буцко”, Туристичкој организцији Сокобања и СРЦ „Подина” уз увођење колективног годишњег одмор са изузетком дежурстава.

Образује се кол центар у сврху пружања подршке лицима са територије општине Сокобања а у циљу спречавања ширења вируса Ковид-19 што подразумева да грађани могу да се обрате у случају када немају другу могућност да прибаве основне животне намирнице или су угрожени на други начин и то на бројеве телефона 193 или 018/830-420.
У случају погоршања здравственог стања или сумње на вирус обратити се телефоном надлежној здравственој служби на телефон 018/830-214 или 194.

Укида се јавни превоз на територији општине Сокобања.

Налаже се начелници ОУ Сокобања и директорима јавних предузећа да радницима старијим од 60 година, радницима са хроничним болестима, као и родитељима деце до 12 година старости уколико други родитељ не остварује ово право код свог послодавца или није у радном односу, омогуће рад од куће, односно клизно радно време или рад у сменама.

Налаже се свим органима, установама и предузећима са територије општине Сокобања да обезбеде довољну количину средстава за хигијену и да просторије чисте и дезинфикују у складу са правилима струке.

Наређује се инспекцијској служби општине Сокобања да појача надзор над спровођењем наредба и мера утврђених овим закључком и да о томе обавештава начелницу ОУ Сокобања, председника општине и штаб за ванредне ситуације, а уз сарадњу са ПС у Сокобањи.

Налаже се Црвеном крсту Сокобања да организује доставу хране и осталих неопходних животних намирница угроженом старијем становништву општине Сокобања које нема другу алтернативу за прибављање потрепштина.

Овај закључак ступа на снагу одмах, без одлагања.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − 8 =