Poslovni izazov

Такмичење „Послoвни изазов”: Сања у победничком тиму

Друштво

Сања Јовановић, ученица Средње школе „Бранисав Нушић” освојила је прво место на финалу Националног такмичења средњошколаца у предузетничким вештинама, „Пословни изазов”, одржаном у Београду 20. и 21. фебруара. На такмичењу је учествовало 90 ученика из 75 средњих школа, који су претходно били у победничким тимовима на шест региналнох такмичења који су одржани у Лесковцу, Чачку, Зејечару, Новом Саду, Београду и Крагујевцу.

Национално такмичење „Пословни изазов” је дводневни догађај у коме представници академског и бизнис сектора постављају пред тимове ученика „изазов”, задатак који представља неки од њихових реалних пословних проблема. Тимови уз помоћ пословних волонтера осмишљавају решења овог проблема и презентују га пред жиријем.

‒ Пре свега морам да кажем да се овом пласману заиста нисам надала јер су сва идејна решења била слична и ситнице су одлучивале. Задатак је био, како студентима помоћи и олакшати студентски живот у току студирања. Мој тим се од осталих тимова издвојио по томе што смо на почетку извели мали скеч и то је доста допринело да се жири одлучи да прву награду додели мом тиму ‒ каже Сања Јовановић.

Poslovni izazov

Такмичење је конципирано на начин тако што се деле у тимове од по пет ученика из различитих школа и осмишљавају бизнис идеју као одговор на „изазов” који им поставља домаћин такмичења.

Циљ такмичења је да ученицима пружи увид у савремени начин пословања и мотивише их да размишљају практично и своје идеје спроведу у дело. Развијањем вештина на индивидуалан начин, ученици унапређују свој предузетнички духи повећавају могућности за запошљавање.

Чланови победничког тима пласирали су се на Међународно такмичење Западног Балкана које ће бити одржано априла месеца у Поречу, у Словенији.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × five =