Немар или вандализам?

Друштво

У центру Сокобање, на углу Драговићеве и Карађорђеве улице, јуче у касним послеподневним сатима нимало пријатна слика, скоро у потпуности је изгорео контејнер, од њега су остали само точкићи и мало пластике. Поред тога, могло се видети да је контејнер био пун искоришћених фискалних трака, вероватно из неке од оближњих продавница.

        

Када је наша екипа изашла на терен, ватра је била угашена, али се несносан смрад и даље ширио центром Бање, прве еколошке општине у Србији, иначе надалеко познате по чистом и здравом ваздуху.

Мештани, али и гости који су јуче негде после 18:30 прошли тим делом града, док је наша екипа фотографисала, били су запрепашћени и љути, а млади брачни пар туриста из Београда са бебом, који смо затекли, био је у страху за свој аутомобил паркиран у близини.

    

Иначе, на углу већ поменутих улица, преко пута споменика „Стевану Сремцу” на бетонираном делу, смештена су четири обична мања контејнера, а однедавно и један за одлагање пет амбалаже. Нажалост, у зимским месецима, такође се дешавало да мештани када чисте своје пећи, са пепелом убаце и жар и тако запале контејнер, али до сада су реаговали на време, тако да је све пролазило само са непријатним мирисом.

Није нам познато чиме и како је јуче запаљен контејнер, који је скоро у потпуности изгорео, али дефинитвно виновника треба тражити међу нама.

 Фото: Кристијан Ђорђевић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − eleven =