Nemar ili vandalizam?

Društvo

U centru Sokobanje, na uglu Dragovićeve i Karađorđeve ulice, juče u kasnim poslepodnevnim satima nimalo prijatna slika, skoro u potpunosti je izgoreo kontejner, od njega su ostali samo točkići i malo plastike. Pored toga, moglo se videti da je kontejner bio pun iskorišćenih fiskalnih traka, verovatno iz neke od obližnjih prodavnica.

        

Kada je naša ekipa izašla na teren, vatra je bila ugašena, ali se nesnosan smrad i dalje širio centrom Banje, prve ekološke opštine u Srbiji, inače nadaleko poznate po čistom i zdravom vazduhu.

Meštani, ali i gosti koji su juče negde posle 18:30 prošli tim delom grada, dok je naša ekipa fotografisala, bili su zaprepašćeni i ljuti, a mladi bračni par turista iz Beograda sa bebom, koji smo zatekli, bio je u strahu za svoj automobil parkiran u blizini.

    

Inače, na uglu već pomenutih ulica, preko puta spomenika „Stevanu Sremcu” na betoniranom delu, smeštena su četiri obična manja kontejnera, a odnedavno i jedan za odlaganje pet ambalaže. Nažalost, u zimskim mesecima, takođe se dešavalo da meštani kada čiste svoje peći, sa pepelom ubace i žar i tako zapale kontejner, ali do sada su reagovali na vreme, tako da je sve prolazilo samo sa neprijatnim mirisom.

Nije nam poznato čime i kako je juče zapaljen kontejner, koji je skoro u potpunosti izgoreo, ali definitvno vinovnika treba tražiti među nama.

 Foto: Kristijan Đorđević

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 + 7 =