Позив средњошколцима из „Зајечарске иницијативе”

Друштво

Како функционишу партије, шта подразумева демократски систем власти и како се политичка сарадња одвија на међународном плану, само су неке од тема са којима ће средњошколци из Тимочке Крајине имати прилике да се упознају кроз програм „Зајечарске иницијативе”. Едукација подразумева низ предавања, радионица и семинара, којима ће ученици моћи да присуствују, као и да реализују своје пројекте и истраживања.

Како наводе у организацији, неке активности у оквиру „Омладинског круга демократије”, како је назван пројекат, биће спроведене путем интернета, а неке ће бити одржане у Зајечару, или на некој од локација у Тимочкој Крајини. Програм, додају, може бити користан за будуће студенте Факултета политичких наука, социологије или факултета сродних струка и за оне ђаке које занима ангажовање у заједници, рад у организацијама цивилног друштва, новинарство и слична занимања.

– Кроз клуб, пријављени средњошколци ће имати могућност да упознају вршњаке који имају слична интересовања, похађају различита предавања и радионице о овим темама, као и да сами спроводе истраживања, пишу радове о темама од јавног значаја и реализују мини пројекте – додају у „Зајечарској иницијативи”.

Заинтересовани ученици средњих школа са подручја Тимочке крајине могу се пријавити до 25. фебруара, путем мејла (klubdemokratije@zainicijativa.org). Поред општих информација (име, презиме, година рођења, школа и разред) треба дати одговоре и на неколико питања (Због чега желите да учествујете у програму? Које вас теме посебно занимају? и На који начин овај програм може да вам буде користан?).

Зајечарска иницијатива је удружење грађана основано 2001. године. Како стоји на њиховом званичном веб сајту, основали су је углавном млади људи желећи да допринесу променама у друштву које су се тада дешавале. Након нешто више од пола деценије, ова локална група активиста прерасла је у организацију са јасно дефинисаним програмима, развијеним процедурама и политикама рада и професионалним особљем.
Пројекат „Омладински клуб демократије” реализују кроз програм који спроводи амбасада САД-а у Србији.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 8 =