На турниру у Реснику победио КМФ Озрен: Игра по киши и барама и уздаси изван терена

Друштво Спорт

Паралелно са одржавањем Европског првенства у фудбалу и у Реснику се овог викенда навијало и уживало у утакмицама мини футсал турнира 3×3. Уз мечеве са малих екрана, био је ово прави празник за љубитеље спорта у овом селу. Утакмице су се играле на новом терену који је прошле године свечано отворен, а најбоља међу 12 пријављених екипа била је КМФ Озрен који је у финалу савладао Дрим тим резултатом 5:4.

Било је ово прво спортско такмичење оваквог типа у селу Реснику, а мечеви су се играли у вечерњим сатима, под светлошћу рефлектора. Да је идеја о организовању турнира наишла на добар пријем мештана показује и то што је Месна заједница Ресник помогла организаторима из Спортског савеза општине да све протекне у најбољем реду.

Најбољи су награђени пехарима, медаљама, дипломама, али и картама за купање у Аква парку „Подина” и лоптама. Награде су уручили председник Спортског савеза Милан Гавриловић, директор СРЦ „Подина” Милош Крстић и општински већник за спорт Бојан Стојичић.

– Доделом признања окончан је први турнир оваквог типа одржан у нашој општини. Пробали смо нешто ново, фудбал на мале голове у ограђеном простору. Такмичари су се трудили да буду што спретнији и бржи док је публика са уздасима и уживањем пратила њихове потезе на терену. Било је лепих и комичних потеза, било је изузетно прецизних, али и оних удараца који су завршавали у околним двориштима. Било је и повреда, видели смо пенал серију, а играло се и по киши и барама. Све у свему добили смо комплетан утисак ове чудне игре – поручују организатори из Спортског савеза општине и захваљују свима који су били део турнира који ће бити вероватно поновљен и наредне године.

Поред забаве на терену и око њега, било је и тренутака који ће се памтити. Један од њих је гест екипе КМФ Озрен када је на крају освојену лопту поклонила „Фламингосима” из Ресника уз жељу да баш они освоје неко наредно издање овог турнира. Да није било кише било би и више публике у самој завршници, али су такмичари и организатори, као и они највернији гледаоци показали карактер и издржали до краја у топлој, али и кишној јунској ноћи.

Резултати:

Четвртфинале 

Каблови-Фламингоси 1-2 
Фантастична четворка-Трубаревац 3-0 (службено)
Соко скеле тим-Дрим тим 0-1
Кмф Озрен У19-Кмф Озрен 3-3 (на пеналима 1-2)

Полуфинале

Фламингоси-Фантастична четворка 0-2
Дрим тим-Кмф Озрен 2-5

Меч за треће место 

Фламингоси-Дрим тим 2-3

Финале

Фантастична четворка-Кмф Озрен 4-5

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 7 =