Минулог петка одржана регионална Конференција о туризму

Друштво Туризам

Интерактивна радионица на тему развоја туризма у организацији Института за менаџмент и науку из Скопља, одржана је протеклог петка у сали општине Сокобања.

Радионицу којој си присуствовали туристички радници из Бугарске, Северне Македоније и Сокобање, отворио је и присутне поздравио Миодраг Николић председник општине. Николић је истакао да му је посебно драго то што је на челу Сокобање од када је њен развитак кренуо узлазном путањом и да се до 2013. године повећава број ноћења туриста тако да смо и претходне године оборили дотадашњи сопствени рекорд и били први по броју ноћења у нашој земљи.

У оквиру конференције обрађене су три занимљиве и корисне теме. Проф.др Красимира Станева из Бугарске говорила је о енергији Ртња. Љубинко Миленковић, директор Туристичке организација Сокобања говорио је о могућностима и перспективама Сокобање. Он је најпре присутне упознао са богатом историјом Сокобање као туристичког места, рекавши да се у бањи под Озреном становници најдуже баве организованим туризмом не само на простору Србије већ и бивше Југославије.

Професор Синиша Зарић представио је учесницима „Приче из Сокобање и околине” као јединствен производ односно брендове којима се бања може представити на туристичком тржишту. Проф.др Зарић као модератор поменуте радионице каже да Институт за менаџмент и науку годишње организује пет оваквих конференција и то у Будви, у Грчкој, на Охридском језеру, у ски центрима Бугарске и једну у некој од бања Србије.

− То је један тип конференције који окупља широку лепезу научника из различитих области и који даје платформу за комуникацију и за интердисциплинарност. Посебан акценат у Сокобањи је на туризму. Међу нашим гостима има и неколико познатих професора .Наравно ми смо људи који гледају Сокобању са стране а  ви најбоље знате потенцијале ове бање и околине али није лоше некада чути и нас шта ми видимо  и шта ми мислим. Ја пратим резултате Сокобање, статистички видим да је у успону и то ме радује − рекао је професор Зарић.

Иначе, учесници конференције су провели три дана у Сокобањи и били су смештени у хотелу „Моравица„, наш саговорник је истакао да му је посебно драго и да је почаствован што су му доделили собу поред собе нашег нобеловца и да то што је Андрић волео Сокобању и сам тај његов апартман представљају на неки начин бренд Сокобање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four − 1 =