Vodosnabdevanje

Водоснабдевање: Припреме озбиљне, резултати упитни

Друштво

У Јавно комуналном предузећу „Напредакˮ, коме је поверено водоснабдевање града, кажу да гасе стару мрежу где је било губитака воде и када активирају нову мрежу осетиће се побољшање и стабилније водоснабдевање.

Још раније је обављено превезивање у Бата Нолетовој улици, а сад се завршавају прикључци у улицама 23. Дивизије, Васе Чарапића, Рајковој, Палилулској и Ратарској. И то није све.

– Исто тако радимо све припремне радове на Фабрици воде ‘Царина’ како би смо спремно дочекали сезону. Мењамо испуне. Такође смо се активирали и на реци Моравици, односно на бунару Лептерија и радимо све оне радње на каптажама које су потребне пред сезону – каже директорка ЈКП „Напредакˮ Ана Вељковић.

Vodosnabdevanje

Она додаје да су сви радови коју су најављени и обећани, а тичу се водоводне и канализационе мреже, нових прикључака и гашења старе водоводне мреже, по њеној оцени, завршени у року, упркос великом броју кварова које пријављују грађани и који се упоредо са поменутим активностима отклањају.

„Напредакˮ је једно од 20 предузећа која учествују у пилот пројекту Европске уније и ресорног министарства, а односи се на реформе у области вода.

– Потписали смо меморандум о сарадњи у Републичкој дирекцији за воде и кренули смо у реализацију прве фазе пројекта. Те активности у целој Србији допринеће побољшању, односно ефикаснијем пословању јавних комуналних предузећа и водовода. Увођењем неких ефикаснијих процедура и слично смањиће се трошкови – објашњава директорка.

У овом сокобањском јавном предузећу, како кажу, спремни су за активно учешће у пројекту ради постизања задатог циља.

Vodosnabdevanje

 

1 thoughts on “Водоснабдевање: Припреме озбиљне, резултати упитни

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + 1 =