Министарство Дому здравља: Нови санитет за хитну помоћ

Друштво Здравље

Сокобањско здравство, а пре свега његов примарни део, може се похвалити са још једним новим санитетским возилом. Запослени у Дому здравља су јавности представили савремено санитетско возило, овог пута добијено донацијом Министарства здравља Републике Србије.

Овај санитет је, према речима директора ове здравствене установе др Славише Антонијевића, опремљен најмодернијим апаратима и служиће за указивање хитне медицинске помоћи на терену. Др Антонијевић осим што се захвалио Влади Републике Србије и ресорном министарству објаснио је значај добијања оваквог возила.

‒ Општини Сокобања, њеним грађанима, а такође и гостима који дођу у Сокобању, значиће пуно. Морам и да напоменем да је у претходном периоду локална самоуправа обезбедила још два санитетска возила за град Сокобању, за општину Сокобању. Уз то набавили смо и најновију, односно медицинску опрему. Један дефибрилатор, два монитора за праћење виталних функција. Тако да сада већ можемо рећи да Дом здравља, скоро на највишем нивоу, очекује своје пацијенте ‒ са одушевљењем у друштву својих колега нам прича овај директор о техничким достигнућима установе на чијем је челу.

Нови санитет опремљен свим потребним апаратима за указивање хитне помоћи биће од користи не само пацијентима, већ и сокобањском медицинском особљу чији се посао у туристичкој сезони више него дуплира.

1 thoughts on “Министарство Дому здравља: Нови санитет за хитну помоћ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 1 =