Ministarstvo Domu zdravlja: Novi sanitet za hitnu pomoć

Društvo Zdravlje

Sokobanjsko zdravstvo, a pre svega njegov primarni deo, može se pohvaliti sa još jednim novim sanitetskim vozilom. Zaposleni u Domu zdravlja su javnosti predstavili savremeno sanitetsko vozilo, ovog puta dobijeno donacijom Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Ovaj sanitet je, prema rečima direktora ove zdravstvene ustanove dr Slaviše Antonijevića, opremljen najmodernijim aparatima i služiće za ukazivanje hitne medicinske pomoći na terenu. Dr Antonijević osim što se zahvalio Vladi Republike Srbije i resornom ministarstvu objasnio je značaj dobijanja ovakvog vozila.

‒ Opštini Sokobanja, njenim građanima, a takođe i gostima koji dođu u Sokobanju, značiće puno. Moram i da napomenem da je u prethodnom periodu lokalna samouprava obezbedila još dva sanitetska vozila za grad Sokobanju, za opštinu Sokobanju. Uz to nabavili smo i najnoviju, odnosno medicinsku opremu. Jedan defibrilator, dva monitora za praćenje vitalnih funkcija. Tako da sada već možemo reći da Dom zdravlja, skoro na najvišem nivou, očekuje svoje pacijente ‒ sa oduševljenjem u društvu svojih kolega nam priča ovaj direktor o tehničkim dostignućima ustanove na čijem je čelu.

Novi sanitet opremljen svim potrebnim aparatima za ukazivanje hitne pomoći biće od koristi ne samo pacijentima, već i sokobanjskom medicinskom osoblju čiji se posao u turističkoj sezoni više nego duplira.

1 thought on “Ministarstvo Domu zdravlja: Novi sanitet za hitnu pomoć

  1. I šta vam vrede tolika vozila, kada na hitan poziv ne dolazite ili trebate da se molite da dođete, jer nikada nemate dežurnog ili slobodnog vozača…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

2 + 3 =