Ministarka Grujičić obećala Sokobanji novu Dečiju bolnicu za plućne bolesti

Društvo Zdravlje

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić je prilikom obilaska Specijalne bolnice „Sokobanja” i Vile „Bota” zaključila da postoji velika potreba za izgradnjom novog dečijeg odeljenja, odnosno Dečije bolnice.

‒ Ja ću zaista referisati predsedniku Vučiću da je potrebno napraviti nove zgrade, jer ono su zgrade u kojima je toliko visoko otišla vllaga da mislim da je potpuno nepotrebno dalje ulaganje i da je mnogo bolje napraviti novu bolnicu za lečenje tih malih naših pulmoloških bolensnika kojih će, bojim se, biti sve više i više, posebno zbog zagađenosti u gradovima ‒ rekla je ministarka.

S obzirom da deo bolnice i placa pripada PIO Fondu, prof dr Grujičić je rekla da će razgovarati sa Nikolom Selakovićem, ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kako bi i on posetio Sokobanju i uverio se u to da je ovde potrebno napraviti novu bolnicu.

Ivana Filipović v.d direktora Specijalne bolnice „Sokobanja”, izrazila je veliko zadovoljstvo što je ministarka Grujičić posetila ovu zdravstvenu ustanovu i istakla da ovakvu posetu od strane jednog državnog zvaničnika, koji je čitav dan proveo u Sokobanji, do sada nismo imali.

‒ Što se tiče Specijalne bolnice „Sokobanja”, presrećni smo zbog toga što je ministarka uočila potrebu za izgradnjom novog Dečijeg odeljenja, odnosno nove dečije bolnice. Uz njena obećanja i uz naš trud, nadam se da ćemo uskoro svi videti novu dečiju bolnicu za plućne bolesti, možda u blizini Novog Zavoda na ovoj lokaciji ‒ rekla je dr Filipović.

Inače, usled nevremena na teritoriji opštine Sokobanja i objekti ove zdravstvene ustanove su zbog velike količine atmosferskih padavina i bujičnih potoka, pretrpeli izvesnu štetu, koja će takođe u narednom periodu, sredstvima ove bolnice i resornog ministarstva, biti sanirana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 − 7 =