Министарка Грујичић обишла и све здравствене установе у Сокобањи

Друштво Здравље

Министарка здравља Даница Грујичић је у оквиру своје јучерашње посете општини Сокобања обишла и све здравствене установе. Она је истакла да је добро што на територији општине Сокобања нема лекара ни медицинских сестара и техничара на евиденцији Националне службе за запошљавање.

− У Сокобањи видим велики ентузијазам, пре свега код својих колега, али и код свих људи који живе и раде овде и то је оно по чему су мале средине боље од великих и ја се искрено надам да ће бити све више и више људи који ће се одлучивати да остану у оваквим срединама ‒ рекла је Грујичић.

Председник општине Миодраг Николић истакао је да је проф. др Грујичић прва министарка здравља која је након три деценије обишла све здравствене установе у Сокобањи.

‒ Министарка је попричала са сваким радником, сагледала све проблеме како пацијената тако и запослених, опремљеност самих објеката и могућност санације. Сагледавши све аспекте, министарка је рекла да су ово реални проблеми који се могу превазићи и да ће ресорно министарство максимално изаћи у сусрет како би се унапредиле здравствене услуге у Сокобањи ‒ каже Николић.

Председник Николић каже да се као лекар на челу општине труди да помогне у решавању проблема које здравствене установе имају и при томе истакао значај сарадње Општине са директорима свих здравствених установа на територији Сокобање и Министарством здравља.

Славиша Антонијевић, директор Дома здравља Сокобања истиче да је министарка веома заинтересована за развој примарне заштите и да су приликом обиласка амбуланте у бањи Јошаници, разговарали о унапређењу сеоских амбуланти, односно враћању сеоских лекара. Поред тога, министарка Грујичић је обећала да ће учинити све да најсавременији рендген апарат, који је ова здравствена установа недавно добила, што пре почне да се користи.

‒ Ми смо имали чиме да се похвалимо, пре свега оним што смо добили од ресорног министарства, а то је рендген апарат и санитетско возило. Што се тиче те опремљености недостаје нам сада један ултразвучни апарат, тако да смо и то поменули министарки, а оно што је ургентније су проблеми са грејањем које смо имали од ове зиме и имамо чврсто обећање министарке да ће се и то ускоро решити ‒ рекао је Антонијевић.

Министарка Грујичић је обишла и Специјалну болницу „Озрен”, као и очно одељење, Специјалну болницу „Сокобања” са Вилом „Ботом”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 3 =