Министарка Грујичић обећала Сокобањи нову Дечију болницу за плућне болести

Друштво Здравље

Министарка здравља проф. др Даница Грујичић је приликом обиласка Специјалне болнице „Сокобања” и Виле „Бота” закључила да постоји велика потреба за изградњом новог дечијег одељења, односно Дечије болнице.

‒ Ја ћу заиста реферисати председнику Вучићу да је потребно направити нове зграде, јер оно су зграде у којима је толико високо отишла вллага да мислим да је потпуно непотребно даље улагање и да је много боље направити нову болницу за лечење тих малих наших пулмолошких боленсника којих ће, бојим се, бити све више и више, посебно због загађености у градовима ‒ рекла је министарка.

С обзиром да део болнице и плаца припада ПИО Фонду, проф др Грујичић је рекла да ће разговарати са Николом Селаковићем, министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, како би и он посетио Сокобању и уверио се у то да је овде потребно направити нову болницу.

Ивана Филиповић в.д директора Специјалне болнице „Сокобања”, изразила је велико задовољство што је министарка Грујичић посетила ову здравствену установу и истакла да овакву посету од стране једног државног званичника, који је читав дан провео у Сокобањи, до сада нисмо имали.

‒ Што се тиче Специјалне болнице „Сокобања”, пресрећни смо због тога што је министарка уочила потребу за изградњом новог Дечијег одељења, односно нове дечије болнице. Уз њена обећања и уз наш труд, надам се да ћемо ускоро сви видети нову дечију болницу за плућне болести, можда у близини Новог Завода на овој локацији ‒ рекла је др Филиповић.

Иначе, услед невремена на територији општине Сокобања и објекти ове здравствене установе су због велике количине атмосферских падавина и бујичних потока, претрпели извесну штету, која ће такође у наредном периоду, средствима ове болнице и ресорног министарства, бити санирана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 − 4 =