Miholjski

„Михољски сусрети селаˮ у недељу у Врбовцу

Друштво

Село Врбовац у недељу, 11. Септембра, биће домаћин манифестације „Михољски сусрета селаˮ у оквиру које ће се поред домаћина, такмичити мештани Ресника, Поружнице, Трубаревца, Рујевице, Жучковца, Јошанице, Трговишта, Белог Потока, Врмџе, Мужинца и Шарбановца.

Манифестација се састоји из два дела, спортског и културно-забавног. У спортском делу манифестације учесници ће се такмичити у скоку удаљ из места, бацању камена са рамена, трке у џаковима, надвлачењу конопца. У културно-забавном делу манифестације наступиће културно-уметничка друштва из ових крајева, а учесници ће се такмичити и у причању здравице музицирању, рецитовању шаљиве народне поезије.

Организатор манифестације је Општина Сокобања, а покровитељ Министарство за бригу о селу. Поред активирања људи из локалне заједнице, манифестација „Михољски сусрети селаˮ је од великог је значаја за обогаћење друштвеног и спортског живота мештана сокобањских села, а са друге стране даје велики допринос неговању традиције и очувању културно-историјског наслеђа.

Програмом манифестације је предвиђено окупљање учесника у периоду од 16.30 до 17.00 часова. Следи такмичење у традиционалним спортским дисциплинама до 19 часова, након чега ће бити послужена вечера. Од 20 часова креће културно-забавни део програма односно наступ КУД-а, „здравичарењеˮ, тамичење у музицирању, рецитовању народних шаљивих песама, а затим додела награда и игранка у пратњи оркестра „Сокобањциˮ.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − 5 =