Miholjski

„Miholjski susreti selaˮ u nedelju u Vrbovcu

Društvo

Selo Vrbovac u nedelju, 11. Septembra, biće domaćin manifestacije „Miholjski susreta selaˮ u okviru koje će se pored domaćina, takmičiti meštani Resnika, Poružnice, Trubarevca, Rujevice, Žučkovca, Jošanice, Trgovišta, Belog Potoka, Vrmdže, Mužinca i Šarbanovca.

Manifestacija se sastoji iz dva dela, sportskog i kulturno-zabavnog. U sportskom delu manifestacije učesnici će se takmičiti u skoku udalj iz mesta, bacanju kamena sa ramena, trke u džakovima, nadvlačenju konopca. U kulturno-zabavnom delu manifestacije nastupiće kulturno-umetnička društva iz ovih krajeva, a učesnici će se takmičiti i u pričanju zdravice muziciranju, recitovanju šaljive narodne poezije.

Organizator manifestacije je Opština Sokobanja, a pokrovitelj Ministarstvo za brigu o selu. Pored aktiviranja ljudi iz lokalne zajednice, manifestacija „Miholjski susreti selaˮ je od velikog je značaja za obogaćenje društvenog i sportskog života meštana sokobanjskih sela, a sa druge strane daje veliki doprinos negovanju tradicije i očuvanju kulturno-istorijskog nasleđa.

Programom manifestacije je predviđeno okupljanje učesnika u periodu od 16.30 do 17.00 časova. Sledi takmičenje u tradicionalnim sportskim disciplinama do 19 časova, nakon čega će biti poslužena večera. Od 20 časova kreće kulturno-zabavni deo programa odnosno nastup KUD-a, „zdravičarenjeˮ, tamičenje u muziciranju, recitovanju narodnih šaljivih pesama, a zatim dodela nagrada i igranka u pratnji orkestra „Sokobanjciˮ.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

four × 1 =