Manifestacija „Nušićevi hajduci” u Sokobanji za vikend

Društvo Kultura

Šesta po redu manifestacija „Nušićevi Hajduci” posvećena našem proslavljenom komediografu koja će okupiti učenike svih škola iz Srbije i regiona sa imenom Branislav Nušić, počinje u petak 13. oktobra i traje do nedelje 15.oktobra.

Učesnici manifestacije dolaze u petak 13. oktobra, a u subotu 14. oktobra u periodu od 14 do 17 časova biće održan takmičarski deo manifestacije u bioskopu „Moravica”. Šest škola će izvesti svoje predstave pred stručnim žirijem, a ulaz za sve građane je besplatan. Istog dana sa početkom u 19 časova u Legatu „Milun Mitrović” biće otvorena izložba „Pozorišni život od Novog Bečeja do Beograda”.

Kviz u okviru koga će se učesnici manifestacije takmičiti u poznavanju života i dela Branislava Nušića. Nakon toga biće dodeljene nagrade najboljim glumcima, režiseru, scenografiji i školi koja je najbolje izvela predstavu.

Organizator manifestacije je „Nušić fondacija” u saradnji sa Turističkom organizacijom Sokobanja, SŠ „Branislav Nušić”, Sokobanja, OŠ „Mitropolit Mihailo”, Sokobanja i Narodnom bibliotekom „Stevan Sremac”, Sokobanja uz podršku opštine Sokobanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen − 4 =