Манифестација „Нушићеви хајдуци” у Сокобањи за викенд

Друштво Култура

Шеста по реду манифестација „Нушићеви Хајдуци” посвећена нашем прослављеном комедиографу која ће окупити ученике свих школа из Србије и региона са именом Бранислав Нушић, почиње у петак 13. октобра и траје до недеље 15.октобра.

Учесници манифестације долазе у петак 13. октобра, а у суботу 14. октобра у периоду од 14 до 17 часова биће одржан такмичарски део манифестације у биоскопу „Моравица”. Шест школа ће извести своје представе пред стручним жиријем, а улаз за све грађане је бесплатан. Истог дана са почетком у 19 часова у Легату „Милун Митровић” биће отворена изложба „Позоришни живот од Новог Бечеја до Београда”.

Квиз у оквиру кога ће се учесници манифестације такмичити у познавању живота и дела Бранислава Нушића. Након тога биће додељене награде најбољим глумцима, режисеру, сценографији и школи која је најбоље извела представу.

Организатор манифестације је „Нушић фондација” у сарадњи са Туристичком организацијом Сокобања, СШ „Бранислав Нушић”, Сокобања, ОШ „Митрополит Михаило”, Сокобања и Народном библиотеком „Стеван Сремац”, Сокобања уз подршку општине Сокобања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =