Магдалена, Симона и Јустина на фестивалу „Србија у ритму Европе” представиле Сокобању у најбољем светлу

Друштво Култура

На недавно одржаном највећем музичком фестивалу за децу „Србија у ритму Европе” Магдалена Жугић и сестре Симона и Јустина Јакшић, изузетно квалитетним наступом успешно су представиле Сокобању и у укупном пласману заузеле 9. место ушавши тако у ТОП 10.

Оља Денић, коориднаторка пројекта, истиче да је била изузетно задовољна њиховим наступом и сарадњом са њима у претходном периоду.

− Свака реч коју бих изговорила у вези са талентом, радом, трудом и васпитањем наших представница не би ни најмање приказивала јачину осећања којим сам била преплављена док су наступале. Понос! Радост! Љубав! Сокобања са својим талентима је показала да је увек спремна за све велике изазове различитих нивоа и у свим сферама. Било је и напорно и тешко и мукотрпно и било је доста одрицања – али само преданим радом и посвећеношћу успех је загарантован. Нисмо на званичној табели у топ 5, али нам и ово искуство даје ветар у леђа и одличан је показатељ да идемо правим путем − истакла је Денић.

Победник такмичења одређен је сабирањем СМС гласова, гласова жирија градова учесника и гласова стручног жирија. Након гласања жирија градова, Сокобања је била на трећем месту, максималан број поена дали су им жири Новог Сада и Бољевца. Нешто мање поена такмичарке су добиле од стручног жирија и тада су се нашле на петом месту а коначно девето место су заузеле након сабирања свих поена са СМС порукама.

Град победник овогодишње манифестације је Кикинда,који ће бити и домаћин манифестације наредне године а поред тога овај град биће награђен и промоцијом у медијима. Победничка екипа из Кикинде је добила наградно путовање на Кипар, земљу коју су победнице на фестивалу представљале.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + 20 =