Lepo vreme uposlilo čistilicu, ali pokazalo i ružnu sliku deponije

Društvo

Sa sunčanijim i toplim danima na ulicama Sokobanje pojavila se čistilica koja doprinosi boljoj higijeni centra Banje. Naš kolega Kristijan Đorđević je jedan takav trenutak, u ranim jutarnjim satima, zabeležio foto-aparatom.

Direktorka Javnog komunalnog preduzeća „Napredakˮ Ana Veljković je u izjavi za naš medij već nagovestila angažovanje čistilice.

‒ To je naše sredstvo čišćenja ulica u onim situacijama kada to dozvoljava spoljašnja temperatura. Kada su veliki minusi nismo u mogućnosti da koristimo mašinu, zato koristimo svaki lep trenutak kako bismo doprineli higijeni grada ‒ kaže direktorka Veljković.

Ona je skrenula pažnju na aktivnosti koje doprinose očuvanju životne sredine. U tom smislu pohvalila je sugrađane i privredne subjekte koji su se odazvali akciji selektiranje otpada za reciklažu.

‒ Ranije, u početku vođenja procesa reciklaže smo imali potrebu za čišćenjem reciklažnog kontejnera dva puta nedeljno, a sada maltene odlazimo svakodnevno, i napravili smo jedan solidan paket koji ćemo isporučiti Sekopaku ‒ kaže čelna osoba „Napretkaˮ

Direktorka Veljković, obišla je i gradsku deponiju i sagledala mogućnosti saniranja ili smanjenja nekontrolisanog dovoza različitog kabastog otpada od strane neovlašćenih lica.

‒ Videla sam da 90 posto otpada zapravo čine plastične flaše, što je stvarno žalosno i nedopustivo, zato što mi sad već imamo i rešetkaste kontejnere i plastične. Selekcijom odlaganja otpada bismo mnogo smanjili pritisak na deponiju i zagađenje naše reke ‒ upozorila je Veljković i još jednom zamolila građane da plastične flaše odlažu u kontejnere koji su za to namenjeni kao i limenke.

Po njenoj oceni odlaganje kartona je nešto što je zaživelo, pogotovo kod privrednih subjekata, i zato se ovom prilikom još jednom zahvalila svima onima koji sarađaju sa komunalnim preduzećem u ekološkim akcijama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight + 8 =