Лепо време упослило чистилицу, али показало и ружну слику депоније

Друштво

Са сунчанијим и топлим данима на улицама Сокобање појавила се чистилица која доприноси бољој хигијени центра Бање. Наш колега Кристијан Ђорђевић је један такав тренутак, у раним јутарњим сатима, забележио фото-апаратом.

Директорка Јавног комуналног предузећа „Напредакˮ Ана Вељковић је у изјави за наш медиј већ наговестила ангажовање чистилице.

‒ То је наше средство чишћења улица у оним ситуацијама када то дозвољава спољашња температура. Када су велики минуси нисмо у могућности да користимо машину, зато користимо сваки леп тренутак како бисмо допринели хигијени града ‒ каже директорка Вељковић.

Она је скренула пажњу на активности које доприносе очувању животне средине. У том смислу похвалила је суграђане и привредне субјекте који су се одазвали акцији селектирање отпада за рециклажу.

‒ Раније, у почетку вођења процеса рециклаже смо имали потребу за чишћењем рециклажног контејнера два пута недељно, а сада малтене одлазимо свакодневно, и направили смо један солидан пакет који ћемо испоручити Секопаку ‒ каже челна особа „Напреткаˮ

Директорка Вељковић, обишла је и градску депонију и сагледала могућности санирања или смањења неконтролисаног довоза различитог кабастог отпада од стране неовлашћених лица.

‒ Видела сам да 90 посто отпада заправо чине пластичне флаше, што је стварно жалосно и недопустиво, зато што ми сад већ имамо и решеткасте контејнере и пластичне. Селекцијом одлагања отпада бисмо много смањили притисак на депонију и загађење наше реке ‒ упозорила је Вељковић и још једном замолила грађане да пластичне флаше одлажу у контејнере који су за то намењени као и лименке.

По њеној оцени одлагање картона је нешто што је заживело, поготово код привредних субјеката, и зато се овом приликом још једном захвалила свима онима који сарађају са комуналним предузећем у еколошким акцијама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + 11 =