Lazanski novi zamenik predsednika Skupštine opštine

Politika

Odbornici Skupštine opštine Sokobanja su na današnjoj sednici, većinom glasova, doneli nekoliko odluka koje se odnose na kadrovska rešenja u samom parlamentu i u ustanovama čiji je osnivač lokalna samouprava.

Jasmina Ilić Paljević

Funkciju zamenika predsednika Skupštine opštine Sokobanja u buduće će obavljati Slaviša Lazanski iz odborničke grupe SNS, koji je na ovom mestu zamenio partijsku koleginicu Marijanu Markišić.
Novog direktora dobila je i Narodna biblioteka „Stevan Sremac”, na čelu ove ustanove biće Jasmina Ilić Paljević. Očekivano njen izbor osporavala je opozicija smatrajući da ne ispunjava uslove konkursa u potpunosti.
Ranije najavljivano smanjenje broja većnika u opštinskoj vladi je na ovoj sednici dobilo i pravni okvir jer će, na osnovu novousvojenih izmena Statuta opštine, veće ubuduće, umesto devet, imati sedam članova.

Skupština opštine Sokobanja je na današnjem zasedanju donela i nekoliko odluka koje bi trebalo da unaprede oblast zaštite životne sredine. Usvojenom odlukom o Upravljanju ambalažnim otpadom na teritoriji opštine predviđa se selektiranje otpada, odnosno njegovo prikupljanje po ekološkim standardima. Kako će se to raditi u budućnosti, znaće se kada nadležno komunalno preduzeće obelodani kako će se donete odluke primenjivati u praksi.

Takođe, odbornici su usvojili Program korišćenja sredstava iz Fonda za zaštitu životne sredine u ovoj godini, koji iznosi oko 15.200.000 dinara. Planirano je da se najviše sredstava 13.200.000 dinara utroše na zamenu azbestno-cementnih cevi vodovodne mreže u ulicama Vuka Karadžića, Nemanjinoj i Alekse Markišića. Za održavanje zaštićenog prirodnog dobra „Ripaljka” izdvojiće se 1.350.000 dinara, za merenje emisije zagađujućih materija iz stacionarnih izvora 140.000, a za merenje alergenpolena u Sokobanji 480.000.
Odbornici su doneli još nekoliko odluka iz delokruga rada Skupštine opštine, poput onih koje se tiču mreže javnih predškolskih ustanova i osnovnih škola na teritoriji opštine Sokobanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 + six =