Vladimir Milovanović

Општински одбор СНС: Безбедност грађана на првом месту

Друштво Политика

Општински одбор Српске напредне странке данас је одржао конференцију за новинаре на којој је било речи о раду Комисије за безбедност у саобраћају Општине Сокобања, односно колико је до сада локална власт уложила средстава и колико планира да уложи у наредној години, када је у питању безбедност грађана.

Председник ОО СНС Владимир Миловановић, истиче да је Комисија за безбедност у саобраћају од 2016. године до сада, донела низ квалитетних одлука које се односе на безбедност у саобраћају, за разлику од периода пре 2016. године када ништа није урађено на том плану. Као позитиван пример он је навео да је Савет за безбедност у саобраћају општине Сокобања у сарадњи са Агенцијом за безбедност у саобраћају Републике Србије реализовао ове године пројекат „Пажљивко” и у оквиру њега низ активности кроз које је вршена едукација најмлађих учесника у саобраћају. Завршна активност била је представа „Пажљивко” која је изведена у спортској хали за предшколце и ученике млађих разреда сокобањске основне школе. Представа се састојала од сценских приказа реалних опасних ситуација са којима малишани могу да се сретну као учесници у саобраћају, а Општини Сокобања, предочено је на које делове Сокобање треба обратити посебну пажњу и обезбедити их ради веће сигурности деце у саобраћају. За ту представу је Општина Сокобања преко Комисије за безбедност у саобраћају, определила средства и купила је деци пригодне поклоне.

Миловановић је на данашњој конференцији најавио да ће сутра са почетком у 14 часова родитељима, чија су деца рођена у овој години бити подељена ауто-седишта купљена средствима Општине Сокобања. Он је овом приликом демантовао гласине да се седишта издају на реверс и да их родитељи морају вратити након пар година, истичући да то нема никакве логике и да седишта остају у трајном власништву родитеља, као и да су већ опредељена средства за куповину ауто-седишта и у наредној години и то 540.000 динара.

‒ За имплементацију видео надзора на територији општине Сокобања у следећој години, определили смо 3.870.000 динара. Ми смо пре пар година одрадили пројектно – техничку документацију тако да наредне године крећемо и са реализацијом тог пројекта, а то значи да ће све наше установе, предузећа, паркови, излетишта, раскрснице, улази и излази бити покривени видео надзором. За набавку вертикалне сигнализације определили смо 590.000 динара. За рад Комисије за безбедност у саобраћају 100.000 динара и исто толико за техничко опремање јединице саобраћајне полиције ‒ рекао је Миловановић.

Поред већ наведеног, Ватрогасно-спасилачкој јединици у наредној години општина Сокобања купиће опрему за извлачење повређених у вредости 2.000.000 динара. За едукацију деце, односно унапређење саобраћајног образовања и васпитања у наредној године опредељено је 500.000 динара, а за научно-истраживачки рад у области безбедности саобраћаја, односно израду Стратегије и акционог плана безбедности у саобраћају, опредељено је 800.000 динара.

‒ Управо овом конференцијом за новинаре желели смо да грађане Сокобање обавестимо колико и на који начин улажемо у безбедност саобраћаја, пре свега најмлађих и да сваке године унапређујемо рад и подижемо степен заштите наших грађана – додао је је Миловановић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 5 =