Корисна сарадња Сокобање и Сапареве бање

Друштво

Главни циљ пројекта „Балнеолошки туризам-будућност здравља” у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Бугарска је повећање туристичке атрактивности Сокобање и Сапареве Бање, рекао је председник општине Исидор Крстић, након јуче одржане уводне конференције.

Реализација поменутог програма и размена искуства резултираће дугорочном сарадњом ове две прекограничне туристичке дестинације и израдом заједничке Стратегије развоја у будућем периоду. 

Први човек Сапареве бање, односно кмет, Калин Гелев прекограничну сарадњу са Сокобањом, у оквиру Европске уније, оценио је као врло корисну за њихову средину.

‒ Ова сарадња је веома значајна за Сапареву бању. Реализацијом пројекта ‘Балеолошки туризам – будућност здравља’ отвара се могућност за побољшање инфраструктуре, не само за кориснике бањских услуга, већ и за наше грађане. Конкретно у овом случају ради се о парку ‘Николај Хаитов’ – рекао је Гелев.

Гост из Бугарске је, на питање о утисцима из Сокобање, похвалио начин паркирања у нашој Бањи и наговестио да ће нека овдашња искуства да користе у решавању тог проблема у Сапаревој бањи, пошто је нагласио да ово место које је туристичко, а и транзитно има проблема са организовањем паркирања. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × four =