Konkurs za „Vrmdža fest” otvoren do 1. jula

Društvo Kultura

Objavljen je konkurs za prijem filmova za četvrti internacionalni festival turističkog i ekološkog dokumentarnog filma „Vrmdža fest 2020”. Konkurs je otvoren do 1. jula, a rezultati selekcije biće objavljeni 10. jula.

Organizator festivala od ove godine je Lokalna akciona grupa Rtanj (LAG RTANJ), uz logističku podršku Mesne zajednice Vrmdža i Opštine Sokobanja. Partner festivala je Udruženje građana Forum Artistikum – Niš.

Organizatori planiraju da se ovogodišnji „Vrmdža fest” održi u drugoj polovini jula, najverovatnije 25.jula, sa mogućim izmenama termina i načina održavanja o čemu će učesnici i svi građani biti blagovremeno obavešteni, saznajemo od Slaviše Krstića, predsednika MZ Vrmdža i predsednika LAG RTANJ.

Festival „Vrmdža fest” koji se održava u predivnom ambijentu podnožja srednjovekovnog Latin grada je takmičarskog karaktera, dok celokupan program sadrži takmičarski i revijalni deo. Filmovi koji ne budu izabrani za takmičarski deo programa, a ispunjavaju uslove konkursa, biće prikazani u revijalnom delu programa.

Na konkurs se mogu poslati svi dokumentarni ili televizijski filmovi na temu turizma, ekologije i etno kulture života na selu, producirani u prethodne dve godine. Film ne sme biti duži od 90 minuta i mora biti na srpskom jeziku ili sa srpskim titlom i u HD ili SD rezoluciji, poručuju organizatori. Potrebno je dostaviti i sinopsis ili tekstualno objašnjenje dužine između 100 i 200 reči, dijalog listu (ukoliko postoji), biografiju i fotografiju autora, godinu i mesto rođenja autora filma, zanimanje, mesto boravka i kontakt.

Radove i prateće materijale, sa naznakom „Za konkurs VRMDŽA FEST 2020” slati putem linka youtube, vimeo, wetransfer i dr.

Prijave i pitanja vezana za konkurs slati na mejl adresu vrmdzafest@gmail.com.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 − thirteen =