Обележен Дан Предшколске установе „Буцко”

Друштво

Предшколска установа „Буцко” је протеклог петка прославила свој 45. рођендан у новом објекту, а уједно је тог дана обележено чак 95 године организованог предшколства у Сокобањи. У оквиру обележава рођендана ПУ „Буцко”, најмлађи су са својим васпитачима припремили једну пригодну приредбу за све госте. Пре шест музичких тачака које су разне узрасне групе извеле, гостима се обратио Душан Мијајловић директор ове образовне установе.

− Данас се окупљамо са посебним разлогом, јер славимо не само 45 година наше драгоцене Предшколске установе „Буцко” већ и 45 година љубави, васпитања, образовања и неизмерног труда који су обликовали генерације малених Буцкића. Наши васпшитачи, ти неуморни чувари дечије среће дочекивали су свако дете са осмехом на лицу, спремни да им пруже љубав, знање и сигурност. Од тада свака генерација је била део ове посебне породице, остављајући неизбрисив траг своје радости, разиграности и радозналости.

Мијајловић је додао да ова предшколска установа није само место где се преносе знања већ и оаза креативности у којој се развијају таленти, маштају велики снови и стичу нова пријатељства.

− Зато данас стојим овде захвалан свим васпитачима, особљу и родитељима као и нашим драгим пензионерима који су својим радом, љубављу и подршком допринели овој дивној причи која траје већ 45 година. Хвала вам што сте били део ове заједнице, што сте заједно са нама градили сваки осмех, подстицали сваку искру радозналости и што сте веровали у моћ васпитања и образовања. − додао је Мијајловић.

Он је честитао свим садашњим и некадашњим „Буцкићима” диван дан ове омиљене образовне установе уз жељу да свака наредна година буде нова прилика за раст, развој и остваривање снова.

Након тога, гостима су путем слајдова приказане активности вртића у претходном периоду а онда су најмлађи извели веселу, распевану и разиграну приредбу и тиме на најлепши начин обележили скоро читав један век организованог предшколства у Сокобањи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + 16 =