Конкурс за „Врмџа фест” отворен до 1. јула

Друштво Култура

Објављен је конкурс за пријем филмова за четврти интернационални фестивал туристичког и еколошког документарног филма „Врмџа фест 2020”. Конкурс је отворен до 1. јула, а резултати селекције биће објављени 10. јула.

Организатор фестивала од ове године је Локална акциона група Ртањ (ЛАГ РТАЊ), уз логистичку подршку Месне заједнице Врмџа и Општине Сокобања. Партнер фестивала је Удружење грађана Форум Артистикум – Ниш.

Организатори планирају да се овогодишњи „Врмџа фест” одржи у другој половини јула, највероватније 25.јула, са могућим изменама термина и начина одржавања о чему ће учесници и сви грађани бити благовремено обавештени, сазнајемо од Славише Крстића, председника МЗ Врмџа и председника ЛАГ РТАЊ.

Фестивал „Врмџа фест” који се одржава у предивном амбијенту подножја средњовековног Латин града је такмичарског карактера, док целокупан програм садржи такмичарски и ревијални део. Филмови који не буду изабрани за такмичарски део програма, а испуњавају услове конкурса, биће приказани у ревијалном делу програма.

На конкурс се могу послати сви документарни или телевизијски филмови на тему туризма, екологије и етно културе живота на селу, продуцирани у претходне две године. Филм не сме бити дужи од 90 минута и мора бити на српском језику или са српским титлом и у HD или SD резолуцији, поручују организатори. Потребно је доставити и синопсис или текстуално објашњење дужине између 100 и 200 речи, дијалог листу (уколико постоји), биографију и фотографију аутора, годину и место рођења аутора филма, занимање, место боравка и контакт.

Радове и пратеће материјале, са назнаком „За конкурс ВРМЏА ФЕСТ 2020” слати путем линка youtube, vimeo, wetransfer и др.

Пријаве и питања везана за конкурс слати на мејл адресу vrmdzafest@gmail.com.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + ten =